Garden studio mixes up home office, guest suite and bike storage

garden studio
© Serge Schoemaker Architects

Alex at Shedworking shows a very attractive garden office in the Netherlands, designed by Serge Schoemaker Architects of Amsterdam. The architect describes it:

The Garden Studio in Bussum involves the design and construction of a freestanding shed in a private garden that functions as a study, guest accommodation and storage. The challenge to fit a relatively large structure [300 SF] in a long, narrow garden resulted in an elongated plan. A geometric form entirely clad in shingles, combined with the transparent corner and rotated siting at the rear of the garden lends the studio a distinct presence and identity.

Garden studio interior© Serge Schoemaker Architects

The exterior is clad in wood shingles that are hand-painted black to recall the painted sheds in the area. This inside, however is light and bright.

Extending continuously from the floor, walls and joinery to the ceiling, its entire surface is fashioned from transparent white-lacquered birch plywood. The interior is composed of various plywood pieces cut precisely to size and carefully pieced to fit seamlessly like a jigsaw puzzle, a task made more challenging by the structure’s geometric form.

plans, garden studio© Serge Schoemaker Architects

Looking at the plans, one sees that the storage is actually for bicycles. It seems odd to me that they would drag bikes through the space over that beautiful white floor, rather than through the side; perhaps they are very special bikes. More images at Serge Schoemaker Architects

garden studio vertical photo© Serge Schoemaker Architects

Tags: Bikes | Netherlands

WHAT'S HOT ON FACEBOOK

treehugger slideshows