House of Three Metal Boxes by Pierre Morency

qhouse1.jpg

Architect Pierre Morency has entered this house for the Marcel-Parizeau Prize (single family residential under $ 150,000) awarded by the Quebec Order of Architects. My French is execrable so I apologise if I mangle this, and once again whine about the evils of flash.

Built for himself and conjointe Julie Robert in Beulac-Garthby, Quebec, the house is designed so that an axis is created from the road to the water and then out onto the dock; it passes through the house in the space between the two lower boxes.

qsiteplan.jpg

Below you can see the walkway marked out on the floor

q%20axis%20interior.jpg

Athough in this shot one can see the traditional problem in trying to live in containers or narrow boxes- they can be hard to furnish.

qinterior.jpg
The architect says that it is traditional in the area to take a chainsaw to all the trees between the house and the lake, which he refused to do, so there is not much of a view. We think it looks just fine among all of the trees.

qhouse3.jpg
qhouse4.jpg
qdelivery.jpg
::Pierre Morency Architecte thanks, Harry!

Tags: Awards | Quebec

WHAT'S HOT ON FACEBOOK

treehugger slideshows