Replay Clothing Reopens Florence Store, Now With 100% More Eco Design


Photo credit: Replay

After a protracted stint under wraps, Replay is finally taking the scaffolding down and reopening the doors of its store in Via De' Pecori, Florence.

Fueled by a desire to "go beyond the traditional concept of a shop as a mere container," according to a press release, the Italian denim label's revamped 2,690 square-foot digs have undergone a massive eco-friendly makeover.
Photo credit: Courtesy Photo

Replay recruited architects Roberto Baccioni and Simona Bianchi and designer Nicola Pecchioli of Studio 10 to helm the ambitious project, which was designed to increase resource efficiency while recreating the dynamic between elements found in the natural world.

Key features include:

1. LED lighting, which uses less energy and creates less heat.

2. Low-tech yet efficient ventilation provided by a network of fans around the store.

3. An energy-efficient computerized system that circulates cooler air into warmer areas.

4. Radiating floor panels, powered by a geothermal system, to generate heat when temperatures drop.

5. Visual and tactile embellishments, including a two-story vertical garden, a central fireplace, and a moving water wall to embody the basic elements of earth, water, air, and fire.

More green buildings
ROB/B Salon is L.A's Only Gold LEED-Certified Salon/Spa
Ambrose Hotel First Hotel To Earn LEED For Existing Buildings
Los Vecinos: First Platinum LEED-Certified, 100% Solar Powered, Affordable Housing in San Diego
Hearst Tower Leed Certified in "Gold"
Kyu Sung Woo's Harvard Housing Goes LEED Gold
Boston's Logan Airport Gets LEED Certification

Tags: Architecture | Clothing | Green Building | Italy

2014 Gift Guide

WHAT'S HOT ON FACEBOOK